Avalik pöördumine Siim Kallase presidendi kandidaadina ülesseadmise toetuseks

Meie, allakirjutajad, leiame, et Eesti vajab presidenti, kellel oleks laialdased kogemused rahvusvahelisest suhtlusest ja kes on osalenud Euroopa majanduslike ja poliitiliste protsesside juhtimisel.

Järgmine Eesti Vabariigi president peab olema kompetentne majandusküsimustes ning tõestanud ennast sisepoliitiliselt. Vajame intellektuaalselt võimekat presidenti, kes suudab avardada meie arvamusruumi ning tuua siseriiklikesse aruteludesse euroopalikku tunnetust.

Eeltoodust lähtuvalt oleme meie kohalike omavalitsuste volikogude liikmetena veendunud, et parim president Eestile oleks Siim Kallas. Toetame Siim Kallase kandidatuuri valijameeste kogus ülesseadmist sõltumata sellest, kuidas lõppevad parlamendierakondade omavahelised konsultatsioonid. Ühtlasi kutsume Eesti erakondi üles toetama Siim Kallase kandidatuuri eelseisvatel presidendivalimistel.

Siim Kallas on olnud Eesti Panga president, Eesti Vabariigi välisminister, rahandusminister ja peaminister. Aastatel 2004–2014 oli Siim Kallas Euroopa Komisjoni asepresident.

Siim Kallase enda kommentaari toetusavaldusele saab lugeda siit.