“See on nooruslik, aga samas professionaalne seltskond,” iseloomustas Kallase kabineti ülemana tööle asuv Henrik Hololei tugevas konkursis sõelale jäänuid neljapäeval BNS-ile. “Kabineti liikmeil on varasem töökogemus ja head sidemed Euroopa Komisjonis ning me loodame sellest suurt abi.”

Taanlane Kristian Schmidt oli varem ametis taanlasest arendus- ja humanitaarabi voliniku Poul Nielsoni kabinetis, kuid on muu hulgas olnud tööl ka Taani esinduses ÜRO-s.

Ka austerlannal Elisabeth Werneril on kogemus tööst Euroopa Komisjonis, ta on ametist olnud sakslannast eelarvevoliniku Michaele Schreyeri kabinetis.

Kallase abi ja erasekretärina hakkab tööle valitsuse endine meedianõunik Hanna Hinrikus, kes abistas Kallast tolle rahandusministriks olemise ajal.

Volinikul on ka kolm sekretäri. Üks neist on iirlanna, teine taanlanna, kolmas — Veronique Mägi — on Belgias sündinud ja elanud eestlanna.

Pühapäeval Brüsselisse sõitev Hololei ütles, et Euroopa Parlament hääletab volinikukandidaatide üle 5. mail, uue, 30-liikmelise Euroopa Komisjoni esimene istung on kavandatud 7. maile.