Kallas ütles ajakirjanikele, et valimised on tulekul, kuid ta kavatseb Seppikult paluda selgitusi. Kallase sõnul on võimalik, et teisipäeval toimuval valitsuse kabinetinõupidamisel tuleb samuti arutusele Tallinna politseiprefektuuris toimunu, et valitsuse liikmed oleksid asjadega kursis.

Opositsioonilise Isamaaliidu juhatus ja parlamendifraktsioon tegid esmaspäeval peaminister Kallasele ettepaneku kutsuda ametist tagasi keskerakondlasest siseminister Ain Seppik.

Isamaaliidu parlamendifraktsiooni pressinõuniku Sirje Kiini sõnul väitis siseminister Seppik nädalavahetusel antud usutlustes, justkui oleks tegu heade politseinike tagakiusamisega, esmaspäeval teatas aga risti vastupidi, et korrumpeerunud ametnik tuleks vallandada. Isamaaliidu fraktsiooni liikmed leidsid, et sellega astus siseminister ise moraalselt samasse ritta valetanud ja vassinud politseinikega.

Isamaaliidu väitel on siseministeeriumi töö olnud halb. Ligi 16 miljonit krooni Eesti erinevate regioonide arendamiseks mõeldud Euroopa Liidu raha jäi siseministeeriumi lohakuse, saamatuse ja hooletuse tõttu saamata. Siseministeerium on isamaaliitlaste väitel jätnud õigeaegselt tegemata korrektsed väliseestlaste valimisnimekirjad, mille tulemusena on tekkinud oht, et tuhanded väliseestlased jäävad ilma oma kodanikuõigusest valida riigikogu valimistel.

Endine siseminister Tarmo Loodus ütles saadikurühma koosolekul, et on täiesti lubamatu kõrgete politseiametnike töö suunamine erakondlikul printsiibil, nagu tegi seda äsja siseministri teadmisel Edgar Savisaar.