"Ei tee. See on intellektuaalselt huvitav arutelu sellise võimaluse üle, aga uue erakonna loomine on väga raske. Sellist plaani mul pole," vastas ta "Aktuaalse kaamera" küsimusele uue partei asutamise kohta, vahendab ERR.

Siim Kallas ütles ka intervjuus, et ta ei tea, mis Reformierakonnas praegu toimub.

"Ma ei oska öelda, mis seal täpselt toimub, aga kindlasti on paljudel inimestel selline ettekujutus, et kõik läheb edasi nii nagu poleks midagi juhtunud. Mina ütlen siiski, et see, kuidas presidendivalimised lõpuks nii välja kukkusid ja kõik muu oli, kuidas oli - need detailid, millal midagi otsustati -, aga see, kui otsus oli ühe kandidaadi kohta tehtud, siis oponendid jätkasid nagu poleks midagi juhtunud, on minu arvates käsitamatu. Mul on väga raske seda niimoodi näha, et seda ei peaks kuidagi ära klaarima," selgitas ta.

Kallas märkis intervjuus, et nägi presidendivalimiste ajal endale väga suurt toetust. "Ma justkui tunnetan seda, et väga palju inimesi on, kes tahaksid väga paljudest niisugustest põhimõtetest kinni pidada ja neid toetada, mis mulle väga tähtsad on," sõnas ta.