Euroopa Parlamendi president Pat Cox ütles neljapäeva õhtul pressikonverentsil, et otsus sündis kuulamised läbi viinud parlamendikomisjonide esimeeste kirjalikele hinnangutele ja ühehäälsele otsusele toetudes.

Europarlamendi esimeeste konverentsi kuuluvad parlamendi president Pat Cox ja poliitiliste fraktsioonide juhid, teatas BNS-ile europarlamendi pressiteenistus.

Eesti volinikukandidaadi Siim Kallase kohta kirjutas majandus- ja rahandusasjade komisjoni nimel hinnangu komisjoni esinaine Christa Randzio-Plath, kelle sõnul on Kallasel väljapaistev erialane ettevalmistus.

Randzio-Plathi sõnul on Kallasel suurepärane majandusalane ülikooliharidus ja mitmekesine kogemus era- ja avalikus sektoris. Samuti toob komisjoni esinaine välja Siim Kallase laialdase poliitilise kogemuse parlamendisaadiku, rahandusministri ja peaministrina.

Ta tõstis esile Kallase pühendumuse Euroopa Liidule ja valmisoleku Euroopa Parlamendiga koostööd teha.

Komisjon andis kandidaadile “ülihea hinnangu”, võttes arvesse volinikukandidaadi tausta, kirjalikke vastuseid, saadikutega debatti ja positiivset suhtumist, teatas europarlamendi pressiteenistus.

Kokkuvõtteks leiab majandus- ja rahandusasjade komisjoni esinaine, et Siim Kallas on jätnud veenva mulje nii isiku ja erialaste omaduste poolest, mis on vajalikud voliniku ametikohale asumiseks.

Kallas vastas neljapäeva hommikul europarlamendi saadikute küsimustele. Kallase kuulamine keskendus majanduspoliitikale.