Lembit Kaljuvee ütles Delfile, et kui Edgar Savisaar jääb Keskerakonna esimeheks, siis läheb partei kindlasti samm-sammult languse teed. "Täna on küsimus selles, kui suur see langemise kiirus on. Kui saab esimeheks Jüri Ratas, siis on samuti teatud tagasiminek, aga pikemas perspektiivis oleks kindlasti parteile hea, et saaks Jüri Ratas esimeheks," ütles Kaljuvee.

Kaljuvee hinnangul sai Keskerakonna langus alguse pärast 2007. aasta riigikogu valimisi, kui jäädi valitsusega opositsiooni. Kaljuvee sõnul on alates sellest ajast peetud justkui kaitsesõda. "Kaitsesõda pidades ei võideta. Pärast eelmisi valimisi, kui jäädi opositsiooni, tehti meeletult kulutusi Euroopa Parlamendi valimistele, mindi eelarvega lõhki, ei suudetud meedias oma nägu paremaks teha ja suhted teiste parteidega käisid allamäge," loetles Kaljuvee, kes usub, et Ratas suudab nendes kolmes valdkonnas korra majja lüüa.

Kaljuvee rääkis, et nelja aasta jooksul on võideldud iga positsiooni pärast, aga vaba arengut ei ole erakonnas toimunud. Tema sõnul on Keskerakond olnud neli aastat stagnatsioonis. "Ma näen, kuidas Edgar on praegu oma jüngrid tegutsema ajanud. See on punnitamine ja punnitamine ei too kunagi kasu, kui seda pikaajaliselt tehakse. Praegu käiakse nagu viimse võitluse teel."

Kaljuvee sõnul peaks Edgar Savisaar mõistma, et aeg on esimehetoolist loobuda. "Kui esimees hakkab tegelema oma positsiooni tugevdamise ja parandamisega ja tal läheb väga palju energiat selleks, et oma toolist kinni hoida, siis see on stagnatsioon. Sellega peab tegelema kogu partei, et esimees oleks tugev. Edgar ei saa täna sellest ise aru, et ta ei suuda midagi uut pakkuda, aga Keskerakond näeb seda."