"Ja Keskerakond hääletab kindlasti poolt sellepärast, et Keskerakond on otsustanud, et kes poolt ei hääleta, need visatakse välja fraktsioonist ja parteist ka. Meil on kõige suurem risk vastu hääletada võrreldes teiega, sellepärast, et teistes erakondades selliseid paragrahve põhikirjas ei ole," rääkis Kaljuvee riigikogus.

Ent Kaljuvee sõnul on ka teistel erakondadel põhjust toetada elektriaktsiisi langetamist. "IRL on lubanud ja deklareerinud, et ta võitleb kodukulude alandamise eest ja see eelnõu alandab keskmise Eesti kodu kulu alates 2013. aastast 15 eurot ja kogu riigile 24 miljonit eurot läheb maksma see puhtalt arvutades."

"Aga teistpidi ma mäletan, et 17 miljonit läks see kodualuse maa maksu kaotamine riigile maksma. Niipalju numbritest ja sellest, et miks ta eriti peaks kolleegidele IRL-st meeldima. Me ju läheme seda rada, et me alandame kodukulusid. Kas te kõik kuulsite, me alandame kodukulusid selle seadusega!" lausus Kaljuvee.

"Ja kindlasti meeldib ta ka reformaritele sellepärast, et reformarid on rääkinud, et me alandame makse, me oleme kõige rohkem makse alandav erakond Eestis läbi aegade, läbi kümne aasta, mis me võimul oleme olnud, ainult viimasel viiel aastal oleme kogu aeg makse tõstnud. Teeme nüüd ühe korra seda ja alandame! Tulge kaasa selle seaduseelnõuga, kallid kolleegid Reformierakonnast," propageeris Kaljuvee.

Lisaks lootis Kaljuvee, et Keskerakonna eelnõu poolt hääletavad ka sotsid, kes andsid eile sisse analoogilise eelnõu.