Välisministrina lubas Kaljurand jätkata oma senist tööd Eesti ja Euroopa ees seisvate reaalsete ja praktiliste probleemide lahendamisel, alustades julgeolekust ja migratsioonikriisist ning lõpetades Indias vangistatud Eesti laevakaitsjatega.

Tema tööga kaasnevad esinemised nii välismaal kui ka Eestis. "Olen alati pidanud väga oluliseks välispoliitika selgitamist inimestele. Paljud inimeste mured ja hirmud tulenevad sellest, et nendega ei räägita piisavalt ja neid ei kuulata piisavalt," kommenteeris Kaljurand.

"Olen kogenud viimase paari tulise aasta jooksul, et inimesed, nii enda kui oma laste tuleviku pärast muretsevad inimesed maal kui ka poliitikud Toompeal, väärivad ja vajavad rohkem ärakuulamist ja nendega arutamist," lisas Kaljurand.

Mitte üks tõsiselt suurest Eesti ees seisvast väljakutsest ei laabu tema sõnul praegu konsensust ehitamata. "On tarvis vähem eelarvamusi, vähem põlgust ja rohkem arutelusid. Aga mitte kitsas poliitilise eliidi ringis, vaid inimestega," lisas Kaljurand.

"Olen kohtunud Eesti inimestega diplomaadina ja suursaadikuna ning jätkan seda välisministrina. Eriti oluliseks pean kohtumisi noortega - õpilaste ja tudengitega, kellele usaldame tulevikus Eesti," teatas Kaljurand.