Presidendi valimiseks on vaja riigikogus 68 poolthäält. Seetõttu tundub Kaljulaidi äravalimine siiski üsna tõenäoline, kui just kusagilt ei teki suuremal hulgal seni varjus püsinud vastuseisjaid.

Täna kell 12 peab koosolekut EKRE fraktsioon. Fraktsiooni esimees Martin Helme sõnul pikalt pole vaja asja arutada, sest kui erakonna volikogu andis suunise Kaljulaidi mitte toetada, siis Kaljulaidi ka ei toetata.

Keskerakond on arvestanud, et neilt tuleb umbes 20 poolthäält. Keskerakondlastest on Kaljulaidi vastu avalikult sõna võtnud Oudekki Loone ja Peeter Ernits. Rein Ratas on eemal tervislikel põhjustel. Allkirjade kogumise ajal välismaal viibinud Mihhail Korb on Eestis tagasi ja hääletab ilmselt poolt.

Olga Ivanova ei soovinud öelda, kuidas tema hääletab. Ta lubas ära oodata arutelu fraktsioonis, et seejärel otsustada, kuidas ta hääletab.

Heimar Lenk otsesõnu ei öelnud, kuidas ta täna hääletab, aga ta oli Kaljulaidi suhtes väga kriitiline. Ta kritiseeris seda, et meedias on vähem kui nädalaga tehtud Kaljulaidist ideaalse naise kuju. Eilses ETV presidendidebatis pani Lenki iiveldama see, kuidas Kaljulaidi taevani kiideti. Lengi sõnul jäi Eesti ilma tõelisest presidendist, kelleks oleks olnud Siim Kallas.

Ka Marika Tuus-Laul oli Kaljulaidi suhtes kriitiline, aga ei öelnud, kuidas hääletab. Tuus-Laul arvas, et isegi siis, kui rahvas õpib Kaljulaidi tundma, ei saa Kaljulaid rahva presidendiks. Ta kritiseeris Kaljulaidi selle eest, et kui ta oli Mart Laari teise valitsuse ajal Laari nõunik, andis just tema Laarile rahva soovidega vastuolus olevaid nõuandeid.

Tuus-Lauli sõnul toetas Kaljulaid pensionite külmutamist ja ei saanud aru sundüürnike probleemist. Kaljulaid pidas sundüürnike probleemi vaesuse probleemiks, mitte ebavõrdsuse probleemiks, sest sundüürnikud ei saanud oma kodusid samamoodi erastada, nagu sai enamik teisi inimesi.

"Ta ütles, et iga õiglusega kaasneb ka mingi ebaõiglus. Ma ei saa seda vastust toetada, sest ma olen näinud seda tohutut ebaõiglust," kritiseeris Tuus-Laul.

"Mul on tunne, et ta jääb rahvale kaugeks. Ta on tark, arukas naine, aga teda ei tee rahvale omaseks," ütles Tuus-Laul.