"Sõnum ongi see kohtumine, sest vaadake, Eesti diplomaadid, Eesti poliitikud räägivad maailmas väga palju Venemaast ja tegelikult ei ole väga kerge aru saada, miks me seejuures ei räägi Venemaaga. Teades ka seda, et tõenäoliselt on meil üsna vähe kokkupuutepunkte, siis see kohtumine ise iseenesest on oluline ära pidada," rääkis president "Aktuaalsele kaamerale".

"Me alati räägime Ukrainast, räägime Gruusiast. Me püüame aru saada, millised võiksid olla lahendusteed selleks, et Minski lepingud saaksid olla täidetud. Ja arutame ka kahepoolseid suhteid, sest Eestil ja Venemaal siiski on kahepoolsed suhted, ei maksa seda unustada. Meil on piirikoostöö, meil on kultuurikoostöö, meil on Euroopa Liidu järgmine eelarveperiood ees, kus loodetavasti jätkub Eesti-Vene Euroopa Liidu ühisprogramm. Kahel naabril on alati omavahel jututeemasid," lisas Kaljulaid."

Eelmisel nädalal sai avalikkusele teada, et Kaljulaid on 18. aprillil töövisiidil Moskvas, kus ta avab renoveeritud ajaloolise Eesti saatkonnahoone. Selle nädalal algul kirjutas uudisteagentuuri TASS, et Kaljulaid on Putiniga kohtumist palunud. Infot kinnitas presidendi kantselei.

Eile kinnitas Kremli pressiesindaja avalikkusele, et Putin nõustub Eesti riigipeaga kohtuma.