"Püütakse jätta muljet, et tehakse jõuga ära. Tahetakse näidata, et nad on head ja oleksid võitnud, kuid teine pool kasutas ebaausaid võtteid," märkis Kaljulaid sotsiaalmeedias. Õigustühisuse argumendiga hirmutamine meenutab Kaljulaidi arvates n-ö põletatud maa taktikat, mis ei ole mõistlik.

Mida soovitab Savisaare lähikondlane Jüri Ratasele ja Kadri Simsonile?
"Edgar Savisaarele tuleb teha üheseltmõistetav pakkumine, kuid sellele vastamine peaks olema seotud kindla tähtajaga kõige lähimas tulevikus," kirjeldas Kaljulaid. "Minu soovitus Savisaarele on pakkumisega nõustuda, sest mingit "oma" kongressi ei õnnestu korraldada ja esimeheks erakond Savisaart enam ei vali," oli Kaljulaid kindel.

Samuti ei ole praeguses olukorras ka auesimehe koha pakkumist mõtet enam lauale panna, sest vastasel juhul riskib uus juhtkond sellega, et erakonnal on auesimees, kelle puhul tuleb pidevalt rõhutada, et tema erakonna seisukohti enam ei esinda, märkis Kaljulaid.

"Mul on raske mõista, mis on nende inimeste eesmärk, kes moodustavad tänasel päeval Edgar Savisaare lähikonna, teda aitavad ja talle nõu annavad. Mitmed neist on üsna hiljuti Keskerakonda tulnud või siis viimastel aastatel esile tõusnud inimesed. Kas nad tõesti ei mõista, et nad oma tegevusega aitavad kaasa erakonna lõhkumisele? Minu meelest ei ole tark saagida oksa, millel ise istud," sõnas Kaljulaid.

"Kõik võiksid endalt küsida – mis on praeguses olukorras parem Eestile, mis on parem Eesti Keskerakonnale ja lõppude lõpuks ka Edgar Savisaarele endale? Arvestades tema juriidilist positsiooni aga ka tervist – jätkamine kindlasti mitte," märkis Kaljulaid kokkuvõtteks.