Rahvaerakonna (PPE-DE) fraktsiooni esindaja ütles BNS-ile, et hääletamisel osales 585 inimest. Kaljulaidu toetas 526 saadikut, vastu oli 19 ning erapooletuks jäi 40.

Euroopa Kontrollikoda koosneb ühest inimesest igast EL-i liikmesriigist, kelle ühenduse nõukogu nimetab pärast Euroopa Parlamendi hääletust ametisse kuueks aastaks.

Luxembourg’is asuva kontrollikoja ülesanne on kontrollida kõigi EL-i tulude ja kulude haldamise seaduslikkust ja järjepidevust ning finantsjuhtimise asjatundlikkust.

Eesti valitsus nimetas Iru Elektrijaama senise juhi Kersti Kaljulaiu Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaadiks veebruari lõpus.

Kaljulaid (34) on lõpetanud 1992. aastal Tartu ülikooli bioloogina ning omandanud 2001. aastal Tartu ülikoolis kutsemagistri kraadi ärijuhtimises. 2002. aasta veebruarist Eesti Energiale kuuluvas Iru Elektrijaamas töötanud Kaljulaid oli aastatel 1999-2002 peaminister Mart Laari majandusnõunik ning on varem töötanud erinevatel ametikohtadel Hansapangas, Hoiupangas ja Eesti Telefonis.