Kommenteerides täna Eesti Ekspressi uudist, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) on viimasel kümnendil rahastanud ehmatavalt paljusid tegevuse lõpetanud ettevõtteid, ütles Kaljulaid ETV saates "Kahekõne", et tegemist on laiema makromajanduslikuga küsimusega.

Ta selgitas, et kui riik satub majandusraskustesse, tullakse tavaliselt mõttele, et kuna majanduskriisis väheneb ettevõtete võime laenu saada, oleks järelikult parem, kui avalik sektor kui parem laenaja ise kuskilt raha võtaks ja ettevõtetele edasi annaks, sel viisil võimalikud riskid enda kanda võttes, vahendab ERR Uudised.

"Olen täitsa kindel, et see sobib kindlasti väga hästi pankadele, see võib lühiajaliselt aidata ka ettevõtetel hakkama saada, aga pikaajaliselt on see suure riskiga tegevus, millel ei ole väga head põhjendust. Ma ei usu riikliku investeerimispanganduse vajalikkusesse. Eriti, et kui juba kord on seda teed mindud, siis niisuguseid fonde on väga raske tagasi kokku rullida, kui turuolukord paraneb," märkis Kaljulaid.

Lisaks jääb see raha tema sõnul konkureerima erarahastusega ja see ei ole õige, eriti praegu, kui on selgunud, et avaliku sektori rahal on samuti hind ja see võib erasektori raha hinnast kallimakski osutuda.