Kaljulaid ütles, et Raid ise oli vaid 23-aastane, kui asus ajakirja Kultuur ja Elu peatoimetajana. Ta tõi välja, et Grete Šillis on 26-aastane, Rainer Vakra alustas Nõmme linnaosa juhtimist 24-aastaselt, Urmas Paet 25-aastaselt ja Hanno Pevkur samuti 26-aastaselt.

"Tema nimetamine tüdrikuks on lihtsalt šovinistlik. Pole õige, et noortel naistel on enda tõestamine vähemalt kaks korda keerulisem kui meestel," rõhutas Kaljulaid.

Ta lisas, et on kindel, et Nõmme saab Grete Šillise näol uuendusmeelse ja targa linnaosavanema. "Nagu iga teine poliitilisel ametikohal alustaja, väärib ka tema sadat päeva ennast asjadega kurssi
viimiseks," ütles Kaljulaid ja lisas, et on päris kindel, et järgmistel valimistel kandideerib Šillis kindlasti Nõmmel ja teeb seal väga tugeva tulemuse.

Juku-Kalle Raid pidas Kaljulaiu arvamusavaldust ekslikuks. "Kuulge auväärne riigialam Kaljulaid, Raimond," pöördus literaat ja ajakirjanik Kaljulaidi poole avalikus kirjas, "lugege palun mu väike ja tagasihoidlik sõnavõtt veel korra läbi!"

"Probleem pole nooruses, nais- või meessoos, vaid süsteemis. Süsteemis, kus 24 häält saanud inimene (ja seda hoopis teisest linnaosast) sattub juhtima endale võõrast keskkonda. Teise keskkonna 24 (!) häälega! See tähendab, et süsteem on valijatest absoluutselt möödunud, teisel teel ning ehitab oma betoonist kärgpere, kartelli, kui soovite. Mida mõtlen mina nõmmekana, teades, et linnaosa juhib meie jaoks suvaline tüüp, kes ei saanud isegi oma pehmelt öeldes niruimat häältesaaki samas linnaosas? Ma mõtlen, et te olete väga valel teel. Väga."

Poliitikamaastiku titaanid hakkasid astusid avalikku sõnasõtta, kui Keskerakond teatas eile, et suunab Nõmme linnaosavanemaks Grete Šillise, kes sai Haaberstis kandideerides 24 häält ja kes tunnistas Delfile, et Nõmmega ei seo teda eriti miski. Raid pidas sellist personalivalikut kummastavaks.