Moldova Vabariigi kodanikud on andnud Maia Sandule tugeva mandaadi ja ootavad muudatusi, ambitsioonikamat reformikava, demokraatiat ja lähedasemaid sidemeid Euroopa Liiduga, seisab ühisavalduses.

„Väljendame täit toetust Maia Sandule ja tema pingutustele viia läbi reforme demokraatlikele väärtustele, põhiõigustele ja õigusriigile toetudes. Seisame koos president Maia Sanduga tema püüdlustes kehtestada Moldova Vabariigis demokraatlik süsteem, mis peegeldab Moldova kodanike tahet,“ toonitasid Eesti president Kersti Kaljulaid, Läti president Egils Levits, Leedu president Gitanas Nausėda, Tšehhi Vabariigi president Miloš Zeman, Poola president Andrzej Duda, Rumeenia president Klaus Iohannis ja Slovakkia Vabariigi president Zuzana Čaputová.

Samuti on kõik seitse riiki valmis jagama oma reformide ja Euroopa Liiduga lõimumise kogemusi, mis võiksid kaasa aidata Moldova Vabariigi heaolule teel Euroopa Liidu poole. Seitsme riigi presidendid kordasid ka oma toetust Moldova Vabariigi iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele puutumatusele ning Moldova Vabariigi kodanike valitud euroopalikule teele.