„Kohtusin täna hommikul kell 9 kõigepealt teatri pearaamatupidajaga ja siis umbes 15 kollektiivi liikmega, kelle hulgas oli nii näitlejaid, kui müügiga tegelevaid inimesi,“ rääkis Komissarov Delfile. „Küsisin, kes teist on lugenud seda kurikuulsat auditit ja tõusis ainult üks käsi,“ ütles Komissarov ja lisas, et tema hinnangul võiks ikkagi teada, mis toimub enne kui kavandada näiteks streiki.

Komissarovi sõnul oli nukuteatri töötajatega kohtumine positiivne, konstruktiivne ja tulus. „Leppisime kokku, et järgmiseks teisipäevaks moodustavad nad ise loomenõukogu, kelle ülesandeks on välja pakkuda plaan, mismoodi uuslavastuste järjekord võiks kujuneda,“ kõneles nõukogu esimees.

Uut kunstilist juhti pole ta veel leidnud, kuid tegi töötajate juuresolekul ettepaneku näitleja Taavi Tõnissonile olla ajutiselt teatri kunstilise juhi kohusetäitja. „Et oleks majas inimene, kui midagi on käigu pealt arutada tarvis,“ sõnas Komissarovi ja lisas, et Tõnisson nõustus ettepanekuga.

Komissarovi sõnul oli kollektiivi hulgas paar inimest, kes väljendasid nõutust ja kõhklusi kultuuriministeeriumi hoiakute osas ja küsisid, mis võiks olla nukuteatri tulevik. Komissarovi sõnul avaldasid need inimesed kahtlust, et nukuteatrist tahetaks üldse lahti saada või taandada näitlejad sirmi taha käpiknukkudega mängivaks seltskonnaks.

Selliste asjade arutamiseks otsustati korraldada töötajate kohtumine kultuuriministri ja kantsleriga. „Teisipäeval toimub üldkoosolek, kus kogu nukuteatri personal saab kohtuda ministri ja kantsleriga, et täpsustada nukuteatri kohta kultuurimaastikul,“ lausus Komissarov.

Veel olid uue nõukogu esimehe sõnul arutelu alla Treffi festivaliga seonduv ning teatrite spartakiaad, mida tänavu korraldab nukuteater.

„Esimese kohtumise kohta ei ole seda sugugi vähe,“ hindas Komissarov, kelle sõnul on nüüd õhk puhtaks löödud ja tuleb sirge seljaga edasi minna.

Talle tundub, et teatri ümber toimunu on tegelikult kommunikatsioonihäire. „See ongi kommunikatsioonihäire ja ma ei saa siiani aru, miks eelmine teatri juhtkond ei võinud korraldada kollektiivi kohtumist kantsleri ja minsitriga ning asus tõrjuma, vassima ja ründama. See on mulle mõistatus, nii kogenud mehed, kuidas nad selles mõttes ämbrisse astusid.“