Viimsi valla peaarhitekti Aldo Oravase sõnul andis teede- ja sideministeerium vana kai möödunud aasta lõpus Viimsi vallale eesmärgiga püstitada sinna skulptor Tauno Kangro kavandatav hiiglaslik Kalevipoja kuju.

Oravase sõnul tellis Viimsi vald reidikai uuringud, mis näitasid, et rajatise konstruktsioonid on tugevad ja kai sobib väga hästi kujule aluseks.

Esialgsete kavade järgi läheb viimastel aastatel kasutuna seisnud kai rekonstrueerimine, kuju pronksi valamine ja rajatise valgustamine maksma kokku veidi alla kümne miljoni krooni.

Skulptor Tauno Kangro (pildil)sõnul on võimalik, et tulevikus hakkab kail asuma peale Kalevipoja kuju ka väike kohvik ning huvilistel on võimalik paatidega kaile sõita.

“Loodetavasti saan hakata Kalevipoja kuju pronksi valama juba tänavu suvel. Kuju peaks valmis saama umbes kolme aasta pärast,” ütles Kangro BNS-ile.

14 meetri kõrguse ja kümne meetri laiuse Kalevipoja kuju kipsvormid said valmis juba 1999. aasta augustis, kui Tauno Kangro need kahe suure treilerveokiga Tartust Tallinnasse tõi.

Kangro loodav taies kujutab Kalevipoega, kes on merest endale sülle võtnud hädas oleva laeva. Kalevipoja modelliks oli ärimees Arvi Kink.