"„Kalevi pataljon on üks pikimate traditsioonidega väeosi Eestis, kust on välja kasvanud rida tänase kaitseväe arengus olulist rolli mängivaid ohvitsere,“" ütles kolonelleitnant Alesmaa. „"On suur au juhtida nii väärika ajalooga väeosa, annan endast parima Kalevi pataljoni arendamisel."

Kolonelleitnant Alesmaa teenib kaitseväes alates 1992. aastast. Ta on lõpetanud kõrgema sõjakooli keskastmekursuse sõjalise juhtimise erialal ning Ameerika ühendriikide maaväe staabikolledži ühend- ja erioperatsioonide juhtimise erialal.

Kolonelleitnant Alesmaa teenis 2007. aastal sõjalisel operatsioonil Iraagis ja aastatel 2009 ning 2010 Afganistanis. Ta on teeninud erinevatel ametikohtadel Kalevi üksik-jalaväepataljonis, Scoutspataljonis, Balti pataljonis, kaitseväe peastaabis ja NATO keskväejuhatuses Brunssumis vanemstaabiohvitserina. Enne pataljoni ülema ametikohale määramist teenis kolonelleitnant Alesmaa maaväe staabis.

Kolonelleitnant Alesmaad on autasustatud kaitseväe teeneteristiga eeskujuliku teenistuse eest, USA Maaväe teenetemedaliga ning mitmete väeosade ja rahvusvaheliste operatsioonide medalite ja rinnamärkidega.

Kalevi jalaväepataljon kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu. Pataljoni põhiülesandeks valmistada Eesti kontingendi allüksusi ja üksikkaitseväelasi ette osalemiseks rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel ning tagada missiooniüksuste logistiline toetamine.