Ojapõld on Reformierakonna Saue piirkonnaorganisatsiooni juht ning Pajundi oli veel hiljuti Saue linnapea, kuni koalitsioonikaaslased IRList ta maha võtsid ja Henn Põlluaasaga asendasid.

Ojapõld annetas 2009. aasta suvel Reformierakonnale 100 000 krooni ning enne jõule veelkord 100 000 krooni. Ta selgitas, et on Reformierakonda pikalt kuulunud ja selle seisukohad meeldivad talle. „Õige asja eest ei ole kahju anda,“ lausus Ojapõld.

Lillot tunneb ta hästi, aga Lillo suhtes esitatud süüdistusi ei osanud ta kuidagi kommenteerida, sest ise pole ta midagi sellist näinud. Ojapõld lausus, et temale pole Lillo annetamiseks raha andnud.

Väikeettevõtjana tegutsev Ojapõld lausus, et tema sooviks on säilitada Eesti stabiilsust, et ei toimuks ootamatuid muutusi. „Parem ikkagi mingi stabiilsus, kui et erakonnad kogu aeg vahelduksid. Näiteks, et homme oleks astmeline tulumaks või miski. Ei tahaks sellist asja,“ selgitas Ojapõld.

2009. aasta oli tellimuste nappuse tõttu küll majanduslikult raske, kuid Reformierakonnale annetatud 200 000 krooni oli tal juba varem kogutud. Suures osas Ojapõllule kuuluval ettevõttel OÜ Firmareklaam oli 2009. aastaks majandusaasta aruande kohaselt kogunenud poolteist miljonit jagamata kasumit ja ka 2009. aastal teeniti 385 500 krooni kasumit.

Pajundi annetas 2009. aasta teisel septembril 50 000 krooni. Ka tema tunneb Lillot hästi ning ta imestas, miks tema käest annetuste kohta küsitakse. „Ma ei hakka oma sissetulekuid kommenteerima,“ lausus annetuse suurust kommenteerides.

Hiljem meili teel kommenteeris Pajundi, et kuulub Reformierakonda juba 2005. aastast ning ettevõtjana üritab võimalikult palju kaasa aidata selle erakonna tipus püsimisele nii vabariiklikul kui ka omavalitsuse tasandil. „Annetatud raha oli minu raha,“ kinnitas Pajundi.