„04.09.2015 ilmus Postimehe paberväljaandes artikkel: „Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid“, milles väideti, et Kalev Lillo on küsinud Vjatšeslav Leedolt seitsmekohalist summat. Postimees ega ajakirjanikud ei ole viidanud ühelegi tõendile, mis näitaks, et väidetel altkäemaksu küsimises võis olla alust ning tegemist on alusetu etteheitega kahjustades Kalev Lillo mainet,“ ütles Lillot esindava advokaadibüroo SORAINENi esindaja Maria Pihlak.

Kalev Lillo kinnitab, et ei ole Leedolt hüvesid küsinud ega saanud.

„Ajaleht Postimees toimetus on jätnud kriitilise ja konfliktse materjali kontrollimata ning avaldanud ebaõigeid faktiväiteid mistõttu palume Pressinõukogul tuvastada ajakirjanike rikkumised,“ lisas Pihlak.

„Kalev Lillol on päevakorras järgmise sammuna ka kohtuhagi esitamine AS Postimees vastu seoses esitatud valeväidetega. Hagi esitamiseks on Lillol piisavalt aega“ ütles Pihlak.

Kalev Lillo oli sel nädalal Leedo eelmisel laupäeval LPs avaldatud süüdistuste kommenteerimiseks Delfile kättesaamatu. Ei telefoni teel ega kirjalikult ei õnnestunud Lillolt mingit kommentaari saada.

Lillo kaebus Postimehe vastu puudutab Postimehes mõned nädalad tagasi ilmunud samasisulist artiklit, mis väitis anonüümsetele allikatele toetudes, et Tallinna Sadama nõukogu reformierakondlastest liikmed Lillo ja Remo Holsmer küsisid Leedolt parvlaevalepingu eest altkäemaksu. Holsmer on Postimehe selle väite eest kohtusse kaevanud.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub lugejatele, kuulajatele ja vaatajatele võimaluse leida meediaga vastuollu sattunult kohtuväliseid lahendusi.