„Elanike seisukoht haudadele ehitamise suhtes on õigustatud ning praegu oleme seda meelt, et mänguväljakute asukohta tuleb muuta. Kõnealuse koerte jalutusväljak jääb praeguste plaanide kohaselt kalmistuparki üleüldse ehitamata,“ rääkis Boroditš Päevaleht Online’ile.

Boroditš lisas, et koerte jalutusväljaku jaoks otsitakse praegu kalmistupargi lähipiirkonnas sobilikku kohta.

Laste mänguväljak tuleb aga pargis asuva kellatorni kõrval olevate garaažide asemele.

„Kirikute andmetel nende all matmikohti ei ole ning alustame õige pea ehitiste peremehetuks tunnistamise protsessi,“ lisas Boroditš.

Tallinna Rootsi-Mihkli kogudus tegi juunikuu keskpaigas Boroditšile ettepaneku koerte jalutusplats ning laste mänguväljak üleüldse projektist välja jätta.

„Koguduse juhatuse koosolekul 5. juunil vaatasime läbi eskiisprojekti ja leidsime ühiselt, et koerte jalutusplats haudadel on mõeldamatu ning laste mänguväljak sobimatu kalmistupargis, mis on olnud ka paljude Rootsi-Mihki koguduseliikmete matmispaik,“ seisis abilinnapeale saadetud kirjas.

Boroditši jutu järgi töötavad maastikuarhitektid välja uue pargikontseptsiooni, mille sobivuse üle otsustab loodav komisjon kuhu hakkavad kuuluma kiriku, muinsuskaitse ning ka kohalike elanike esindajad.

Kalamaja kalmistupark peaks uue ilme saama tuleva aasta suveks.