Ajalehe Helsingin Sanomat andmeil palus Luksemburgi lipu all sõitva Kersainti Prantsuse operaatorfirma Venemaa jäämurdjate abi, et juhtimisvõimetu laev Soome lahe idaosast avavette aidata.

37.000-tonnise laadungiga tanker on juba pea kaks nädalat jääs kinni umbes 35 kilomeetri kaugusel Peterburist. Helsingin Sanomate andmeil on laeva tüür nii vigastatud, et sukeldujad ei saa seda parandada ning laev tuleks pukseerida dokki. Puksiirfirma esindaja Joakim Hakans ütles ajalehele, et laev tuleks kahe jäämurdja abil pukseerida avavette, kust selle peaks edasi aitama Poola laev.

182 meetrit pikk ning 27 meetrit lai Kersaint on valminud 2001. aastal ja tal on küll 1B jääklass, kuid Soome võimud peavad seda ebapiisavaks lubamaks laeva Soome sadamaisse. Soome ja Rootsi reeglite kohaselt võib 1B jääklassiga laev sõita kuni 60-sentimeetrises jääs, Soome lahe idaosas ulatub jää paksus 70 sentimeetrini.

Paljuräägitud Minerva Nounou seisis teisipäeva hommikul endiselt Helsingist lõuna pool, nagu teda saatvad kaks jäämurdjatki, teatas uudisteagentuur STT. Enne seda oli Kreeka operaatorfirmale kuuluv tanker neli ööpäeva jääs Porkalla lähedal. Laeva sihtkoht on Primorski ehk Koivisto sadam, kus ta peaks peale võtma 100.000-tonnise laadungi.