Saaremaa kriisikomisjon palub selelga seoses tol päeval Tallinnast kell 11.45 Kuressaarde väljunud Lux Expressi bussiga sõitnud inimestel jälgida oma tervist.

"Terviseameti andmetel said haigusjuhud alguse lähikontaktist väljaspool Saaremaad elava pereliikmega," teatas kriisikomisjon.

Saaremaa kriisikomisjon palub kõigil reisijatel, kes viibisid sel kuupäeval marsruudil Tallinn–Kuressaare sõitnud bussis, jälgida tähelepanelikult oma tervist ja esimesel kahtlusel helistada perearstile. Lisaks kahele nakatunud inimesele viibivad bussijuht ja kolm lähikontaktset inimest praegu eneseisolatsioonis.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk tuletab meelde vastutustustundliku käitumise olulisust: „Iga inimene võib saada COVID-19 viiruse ja igaüks võib seda enda teadmata ka levitada, seetõttu peame olema ise hoolikad ning käituma vastutustundlikult.“

Endiselt on väga oluline pesta hoolikalt käsi, vältida rahvarohkeid kohti, hoida teiste inimestega distantsi ja liikuda hajutatult ning kanda avalikes ruumides (poed, apteegid, meditsiiniasutused, ühistransport) kaitsemaski. Haigestudes tuleb kindlasti jääda kohe koju ja helistada oma perearstile.