Ülejäänud kaks haavatut taastuvad, teatas kaitsejõudude pressiesindaja BNS-ile.

Neli Iraagis missioonil teenivat jalaväerühma ESTPLA-7 kaitseväelast sai Bagdadis pühapäeva hommikul granaadirünnakus kergelt vigastada.

Ründajad viskasid An Maria turu loodepoolses osas ESTPLA-7 15-liikmelist jalgsipatrulli kolme käsigranaadiga.

Eesti kaitseväelased avas ründajate suunas käsitulirelvadest tule. Ründajaid ei tabatud. 2. pataljon, mille koosseisus ESTPLA-7 teenib, saatis toetuseks kohale tankipatrulli.

Haavata saanud kaitseväelased said Ameerika Ühendriikide brigaadi meditsiinipunktis esmaabi, mille järel lubati nad tagasi kasarmusse taastuma.

Kolmapäeva õhtul jõudis Bagdadi Eesti kaitseväe ohvitseride meeskond, kes peab hindama ja analüüsima Eesti missiooniüksuste olukorda.

Meeskonna ülesandeks on hinnata üldist olukorda missioonipiirkonnas, üksuste väljaõpet, moraali, varustuse ja relvastuse seisundit ning muid Iraagi missiooni täitmist mõjutavaid tegureid.

Hindamismeeskond teeb oma töö tulemustest ettekande esitab ettepanekud kaitseväe juhatajale.

Viieliikmelist ohvitseride meeskonda juhib operatiivstaabi vanemohvitser.

Iraagis on haavata saanud kokku kaheksa Eesti kaitseväelast. 23. oktoobril sai käsigranaadi plahvatuses vigastada üks Eesti sõdur. Ka 16. oktoobril rünnati Eesti rahutagajaid käsigranaadiga, tookord sai vigastada kolm kaitseväelast.

Üks 16. oktoobril haavata saanud kaitseväelane on nüüdseks taastusravil Eestis.

Eesti kaitseväe jalaväerühm ESTPLA-7 ja kaubakäitlusmeeskond teenivad Iraagis alates käesoleva aasta juunist. USA 3. brigaadi lahingugrupi 70. rügemendi 2. soomuspataljoni koosseisu kuuluv ESTPLA-7 tegutseb Bagdadis ning kaubakäitlusmeeskond umbes 20 kilomeetrit An Nasariyah linnast loode suunas Tallili lennuväljal asuvas USA lennuväebaasis.

ESTPLA-7 kaitseväelased patrullivad iseseisvalt jalgsi ja autodega oma vastutusalas ning korraldavad läbiotsimisi. Patrullimise käigus otsitakse läbi autosid ja isikuid. Eesti kaitseväelased viivad läbi operatsioone koostöös USA armee üksustega, USA sõjaväepolitsei ja Iraagi politseiga eesmärgiga tagada kord, leida ebaseaduslikud raskerelvad ja võidelda salakaubanduse vastu

Kolmekümne kahest kaitseväelasest koosnev jalaväerühm ESTPLA-7 on relvastatud automaatidega Galil SAR, kuulipildujatega MG-3, granaadiheitjatega Carl-Gustav, granaadiheitjatega AT4, püstolitega Browning ning käsigranaatidega.

ESTPLA-7 ja kaubakäitlusmeeskonna missioon Iraaki on planeeritud kuuekuulisena. Vabariigi Valitsus on andnud Eesti üksustele mandaadi viibida missioonipiirkonnas kuni 31. detsembrini 2003.

Riigikogu on lubanud oma 7. mai otsusega kasutada Eesti kaitseväe üksusi isikkoosseisuga kuni 55 kaitseväelast ühe kuuekuulise rotatsiooniperioodi vältel Ameerika Ühendriikide ning rahvusvaheliste koalitsioonivägede koosseisus Kuveidis, Kataris, Bahreinis ja Iraagis tähtajaga kuni üks aasta alates Eesti üksuste lähetamisest missioonipiirkonda.