VoteWatch töötas koos erinevate Euroopa Liidu ekspertidega välja algoritmi, mis võimaldab mõõta eurosaadikute mõjukust Euroopa poliitikate arendamisel. Kriteeriumitena võeti arvesse nii konkreetsete saadikute tegevusi ja positsioone Euroopa Parlamendis kui ka insitutsiooniga tihedalt seotud olevate inimeste arvamusi.

Valemi järgi kogusid kõige rohkem punkte võtmepositsioonidel olevad inimesed nagu (ase)presidendid ning komisjonide ja delegatsioonide esimehed. Lisaks võeti punktide jagamisel arvesse raportöörina ja variraportöörina valminud raportite arvu, nende failide tähtsust ja mõju ning esitatud muudatusettepanekute arvu. Lõpptulemuse juures mängis rolli ka saadiku poliitilise grupi suurus.

Kallas kogus 27,5 punkti, paistes enim silma aktiivse osalusega digitaliseerumisega seotud valdkondades. Kallas asetub selle tulemusega ainsa eestlasena tabelis 58. kohale.

VoteWatch Europe on vabaühendus, mis jälgib Euroopa poliitikute hääletusi ning jagab teavet hääletuste tulemuste kohta. Nende veebisait annab juurdepääsu andmetele ning Euroopa institutsioonide poliitiliste otsuste ja tegevuse analüüsile.

Selle aasta mais seadis väljaanne Politico Kallase samuti neljakümne mõjuka saadiku hulka, paigutades ta ainsa eestlasena 30. positsioonile.