Kallas vaatleb valimisi Harkivis, Euroopa Parlamendi vaatlejad on ka Dnipropetrovskis ja Odessas, sest neis kohtades on valimisvõitlus kõige ägedam.

Näiteks Harkivis on opositsioon populaarne, aga nende nimekirja ei tahetud pikalt registreerida. Kui opositsiooni nimekiri siiski registreeriti, ei registreeritud nende esinumbrit, kes on kohapeal väga populaarne. Opositsioon ei tahtnud seda kohtus vaidlustades aega kulutada ja oli sellega nõus.

Päevasel ajal, kui toimub hääletamine, on kõik rahulik. Peamine pettuseoht on Kallase sõnul häältelugemise ajal. Täna valitakse nii linnapead, omavalitsuste volikogud kui ka regioonide volikogud. Igaks valimiseks on oma valimissedel, mis pannakse aga kõik ühte valimisurni. Nii läheb tõenäoliselt kõigepealt paar tundi selle peale, et urnis segamini olevad hääletussedelid kõigepealt uuesti ära selekteerida, et näha, milliste valimiste sedeliga üldse tegemist on.

Alles peale seda saab hakata hääli lugema. Arvatavasti läheb sellega kogu öö, mistõttu Kallas otsustas koos Rootsi saadiku Anna-Maria Corazza Bildtiga, et tõenäoliselt minnakse homme kell seitse hommikul kohe Kiievi lennuki peale, sest homme tuleb juba Stasbourgi plenaaristungile jõuda. Valimistulemuse selgumiseni võib minna neli päeva, aga selle aja lõpuni on teised vaatlejad kohapeal protsessi vaatlemas.