"Selle 10 minuti jooksul, mis erinevate muudatusettepanekute eel vaheajaks võetakse, ei jõua mitte midagi sisulist teha," kirjutas Kallas oma blogis.

Kallase sõnul ei jõua saadik vaheaegadel oma laua taha kirjutama, ei saa keskendunult lugeda ega korraldada kohtumisi, sest jutt on katkendlik.

"See on lihtsalt üks mõttetu tiksumine, millele maksumaksja peale maksab. Irooniline on ka see, et kui asja eesmärk on lastetoetuste tõstmine, siis kogu riigikogu seltskonnast maksavad sellele ööistungile peale just nii liikmetest kui ka ametnikest emad, kes peavad organiseerima lapsehoiu," sõnas Kallas.

Kallase sõnul lahkub koos kaamerate lahkumisega ka enamus opositsioonist. "Piisab ainult ühe opositsiooni saadiku kohal olekust, kes vaheaegu võtab ja ettepanekuid hääletusele paneb. Igal juhul on opositsioonisaadikud öösel enamus aega kohal alla kümne. Koalitsioon peab olema kohal täies ulatuses, sest igal ajahetkel võib see üks opositsiooni saadik nõuda kohaloleku kontrolli. Kui kohal on alla 51 saadiku, siis istung automaatselt katkeb," selgitas Kallas.