„Nii suurtes võlgades pole erakond kunagi olnud, lisaks vajame raha valimiskampaaniaks. On selge, et riigieelarvelistest eraldistest selleks ei jätku,” ütles Kaja Kallas laupäeval oma kõnes enne Reformierakonna uueks liidriks kinnitamist.

„Kutsun praegu üles kõiki – erakonna lihtliikmeid, Riigikogu liikmeid, erakonna asutajaid, ettevõtjaid, kõiki, kes peavad samu väärtusi oluliseks ja soovivad, et meil läheks valimistel hästi, panustama oma võimaluste piires,” rääkis Kallas. „Iga annetus on teretulnud. Olgu see siis 5, 10, 25 või 1000 eurot. Erakonna liikmed, kes on erakonna toel osutunud valituks valitavatele ametikohtadele võiksid loomulikult annetada rohkem. See kõik läheb ühise eesmärgi hüvanguks. Alustame kohe täna siinsamas! Täna liiguvad siin ringi noored makseterminalidega, saate kohe teha need ülekanded, mida erakond hädasti vajab.”

Reformierakonna peasekretär Kert Valdaru nentis, et kaarditerminalide abil kogus partei laupäeval 2120 eurot. Reformierakonna pressiesindaja sõnul oli laupäevasel üldkogul kohal 600 inimese ringis.

„Mul on ülimalt hea meel, et sellise summa kogusime. See oli väga ilus algatus, mis sai alguse Kaja Kallase kõnest,” märkis Valdaru Eesti Päevalehele. „Ka mina rõhutasin laval oma sõnavõtus, et räägime küll, et meil on raske, aga teeme siis mingeid reaalseid tegusid, näitame, et oleme ühtsed. See on ilus sümboolne algus, aga väga palju tööd parempoolse ilmavaate rahalise toetuse saamiseks seisab alles ees.”