Tulevikus saab igaüks panna rinda märgi, et avaldada toetust välismissioonidel käinud meestele ja naistele.

"Missioonil käinud kaitseväelastele on avaldanud muljet eelkõige Suurbritannias levinud komme kanda rinnas veteranide austuseks punast mooniõit," ütles konkursi žüriis veterane esindav vanemveebel Rando Randveer.

"Meie sooviks on oma võitluskaaslastele ja nende lähedastele sarnasel viisil toetust väljendada. Usun ka, et igaühel on pere, sugulaste või sõprade ringis vähemalt üks inimene, kelle panust nad Eesti riigi ja vabaduse teenimisel uhkusega meeles peavad," leidis vanemveebel Randveer.

Toetussümboli alusel hakkab Eesti vigastatud sõjameeste ühing valmistama meeneid, mille müügist saadud tulu läheb veteranide ja nende perede toetuseks. "Igaüks saab osta endale rinnamärgi ning toetada seeläbi neid 2300 meest ja naist, kes on käinud Eesti kaitseväe välismissioonidel," kirjeldas Randveer.

Ta lisas, et veteranide toetussümbol võiks samas väljendada ühiskonna tänu ka kõigile teistele, kes on kunagi Eesti eest võidelnud.

Konkursi korraldavad Eesti vigastatud sõjameeste ühing ja kaitseministeerium koostöös Eesti disainikeskusega. Ideekavandeid oodatakse 28. märtsini. Parima ideelahenduse valib aprilli alguses välja kümneliikmeline žürii, mille esimeheks on ehtekunstnik Tanel Veenre.

Avalikul konkursil on oodatud osalema Eesti disainerite liidu (EDL), Eesti kunstnike liidu (EKL), Eesti Disainibüroode võrgustiku, Eesti Reklaamiagentuuride Liidu liikmed, veteranide organisatsioonid ning kõik teised, kes vastavad konkursi tingimustele.

Konkursil antakse välja kolm auhinda ning preemiafond on kokku 3300 eurot. Võidutööd on kavas tutvustada 23. aprillil, mil Eestis tähistatakse esimest korda veteranide päeva. Veteranide päeval leiab Tallinnas Vabaduse väljakul aset kontsert ja üle Eesti korraldatakse veteranide toetusüritusi.