Eile lõppesid 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljoni ja 1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni nooremallohvitseride kursused, mille tulemusel sai kaitsevägi juurde üle kahesaja nooremallohvitseri.

"Kolmapäeva keskpäeval alanud rännak jõudis täna öösel lõpule. Vastsetele allohvitseridele pole see aga teekonna lõpp, vaid uue etapi algus, sest neist saavad oma allüksuste ülemad," ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem Hando Tõevere Vastseliinas peetud kursuse pidulikul lõputseremoonial saja kaheksakümnele nooremallohvitseride kursuse läbinud ajateenijale.

Kolm kuud kestnud kursuse lõpus pidid ajateenijad sooritama kahepäevase rännaku, mille jooksul läbiti 100 kilomeetrit ning lahendati ülesandeid neljateistkümnes kontrollpunktis. Sealhulgas tuli kuperjanovlastel ületada veekogu ja takistusriba, teisaldada raskusi ning näidata oma teadmisi mälumängus. Huvilistel oli sel aastal esmakordselt võimalik jagude teekonda jälgida interaktiivselt kaardil, mis näitas täpselt ära läbitud teekonna kaardil, jao läbitud kilomeetrid ja liikumiskiiruse.

Nooremallohvitseri baaskursuse lõpetanud kuperjanovlased saavad kaprali ja nooremseersandi auastme. Kursuse edukalt lõpetanud allohvitserid jätkavad oma teenistust meeskonna- ja jaoülemana ning parimad suunduvad õppima lahingukooli reservrühmaülema kursustele.

1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni nooremallohvitseride kursuse lõpetas 42 ajateenijat, kes nooremseersandi auastme saanutena hakkavad tulevases reservüksuses täitma jao- ja meeskonnaülema ametikohti. Viimsis Eesti Sõjamuuseumis peetud pidulikule lõputseremooniale eelnes kolmekuuline kursus, lõpueksamid ning 40-kilomeetrine lõpurännak.

Edasi ootab juulis teenistusse saabunud nooremallohvitsere üksuse koostööõpe, kus koos oktoobrikutse ajateenijatega harjutatakse tegutsemist allüksuse koosseisus. Nii juulis kui oktoobris teenistusse asunud ajateenijad arvatakse reservi 2016. aasta kevadel peale suurõppust Kevadtorm.