Teenistuse lõpetasid sel nädalal Kuperjanovi jalaväepataljoni, Vahipataljoni, logistikapataljoni, suurtükiväepataljoni, staabi- ja sidepataljoni ja mereväe ajateenijad, kes alustasid oma teenistust eelmise aasta juuli- ja oktoobrikuus, teatas kaitseväe peastaap.

Kuperjanovi pataljoni tagalakompaniis teeninud nooremseersant Mikk Vahtruse sõnul on oli teenistus tagalakompaniis väljakutseid pakkuv: "„Ilma meieta võib sõda pidada 72 tundi, kuid meiega terve igavik. Tagalakompaniis puutud kokku militaarlogistikaga, -meditsiini ning –transpordiga – see on paras pähkel, mida pureda.“"

Nooremseersant Kristian Taro hindas kõige enam meditsiiniväljaõpet „Pädev väljaõpe ning praktika Tallinna kiirabis, see loob Tagalakompanii moto: "terved inimesed, terve mõistus, soe söök, sitked sõdurid".“

Lõuna kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljon saatis sel nädalal reservi üle 500 ajateenija, teiste hulgas ka tagalakompaniis oma väljaõppe saanud noormehed. Ligi 70 Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat on avaldanud soovi jätkata teenistust kaadrikaitseväelasena või alustada õpinguid Kõrgemas Sõjakoolis või Lahingukoolis.

Reservi minevate ajateenijate teenistus kulmineerus mais kolme nädalase õppusega Kevadtorm 2012, kus erinevates väeosades ettevalmistuse saanud üksused hajutasid lahingu pidamist pataljoni koosseisus.

Uued ajateenijad alustavad teenistust juulis ja hetkel jätkavad teenistust jaanuarikutse ajateenijad.