Kaitseväge tabanud vargustest suurim pandi toime Tapa väljaõppekeskuses, kus pioneerikompanii laost varastati mootorsaag, telgiahjuosi ja hulk tuletõrjetehnikat — täpsemalt kolm joatoru ja jaotuskraan. Kahjusumma üle 12 000 krooni, kirjutas SL Õhtuleht.

“Juhtumit uuris Tapa politsei, kes varguses kahtlustatuna tabas kolm vene nimedega meest,” ütles kaitsejõudude peastaabi pressiohvitser Andres Sang.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Evelin Nurmla sõnul on tolle kriminaalasja uurimist pikendatud 7. veebruarini. “Kellelegi süüdistust esitatud ei ole. Neli inimest on tunnistatud kahtlustatavaks,” sõnas ta. “Kriminaalasi on liidetud teise kriminaalasja juurde, sest kahtlustatavatel on rohkem patte hingel.”

Tapa pioneerikompanii varustuse laos on varemgi vargil käidud — näiteks 2002. aasta jaanuaris viis kuus korda karistatud mees sealt kaasa kuus paari suuski ja 27 alumiiniumist suusakeppi. Viimased oli varas tabamise hetkeks jõudnud kodus juba juppideks saagida, et kepid metallikokkuostu viia.