Hankega tarnitakse nii soomustläbistava lõhkepeaga kui ka punkrivastaseid granaadiheitjaid. Samuti hangitakse katsepartii elektrilisi süütemehhanisme, millega saab granaadiheitjaid kasutada ka distantsilt, näiteks varitsusest, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Esimene proovipartii granaadiheitjaid C90 hangiti Eesti kaitseväele juba eelmisel aastal ning pärast katsetamist nii Eestis kui Afganistanis otsustati hankeid jätkata. Vastavalt kaitseväe nõudmistele varustatakse granaadiheitjad ka täiendavate käepidemete ja pikendatud kanderihmaga.

90-millimeetinr ühekordse kasutusega granaadiheitja C90 kaalub olenevalt laskemoonatüübist 4,7-5,1 kilogrammi ning läbistab kuni 480-millimeetrist soomust. Esmajoones varustatakse uute granaadiheitjatega 1. jalaväebrigaadi üksused.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsleri Martin Hurda sõnul parandab hange Eesti kaitseväe võimet võidelda nii vastase motoriseeritud ja soomusüksustega kui ka jalaväe üldist tulejõudu. "Kindlasti on plaanis sarnaseid hankeid jätkata ka järgmistel aastatel," lisas Hurt.

Sõjalise kaitse arengukava aastateks 2009-2018 üheks prioriteediks on kaitseväe ja Kaitseliidu tankitõrjevõime edasine arendamine. See hõlmab nii ühekordsete kui ka korduvasutusega granaadiheitjate ning tankitõrje raketikomplekside Milan täiendavat hankimist.

Hangitud granaadiheitjate täpne kogus ja hind on vastavalt hankelepingule konfidentsiaalne.