Kaitseväelastele saatis videotervituse kaitseminister Urmas Reinsalu, jõulumissa pidas kaplan - kapten Endel Apsalon.

Jalaväekompanii Estcoy-15 ülem major Tõnis Metjer rõhutas sõduritele kõneldes, kui oluline on kodust kaugel olles nii oma lähedaste kui kaasvõitlejate toetamine: „Üks pere on kõigil kaugel kodumaal, kes mõtleb teie peale ja kellele mõtlete teie, teine pere oleme meie kõik siin. Olgem üksteise vastu sallivad ja hoidkem omavahelist heatahtlikkust.“

Afganistanis teenivatele kaitseväelastele saatsid komme ja piparkooke kommivabrik Kalev, veri- ja grillvorsti Rakvere Lihakombinaat ning mahlu ja salateid Põltsamaa Felix. Alkoholivaba õlut kinkis Saku Õlletehas ja kalja A. le Coq.

25. detsembril jõudsid patrullbaasi Pimon ka sõdurite lähedaste saadetud jõulukingitused. Omavalmistatud taskukalendrid saatsid kaitseväelastele Tartu Kesklinna Lastekeskuse lapsed, samuti saatsid Afganistani isetehtud kingitusi Saue gümnaasiumi algklasside õpilased.

Naiskodukaitsjad üle Eesti kudusid Afganistanis teenivatele sõduritele sokke ja kindaid, Naiskodukaitse Lääne ringkonna naised saatsid Afganistani enda keedetud õuna-pohlamoosi.

Praegune Afganistani kontingent alustas teenistust novembris. Kontingendi ülem on kolonelleitnant Toomas Möls. Patrullbaasis Pimon teenib major Tõnis Metjeri juhitud Estcoy-15, mida toetab Camp Bastionist rahvuslik logistiline toetuselement NSE-14 kapten Rauno Mäe juhtimisel.