Võõrsil võtavad uut aastat vastu 38 Iraagis, 32 Bosnia-Hertsegoviinas ja 24 Kosovos teenivat kaitseväelast, kaks Iisraelis teenivat ÜRO sõjalist vaatlejat ja USA keskväejuhatuses CENTCOM teeniv Eesti sideohvitser, teatas Delfile Kaitsejõudude Peastaap.

Afganistanis teenivast 23-st kaitseväelasest on aastavahetusel teenistuspiirkonnas 11, täies koosseisus on kodusadamas NATO kiirreageerimisjõudude miinitõrjeeskaadri staabi- ja toetuslaev Admiral Pitka 41 meeskonnaliikmega.

Iraagis teenib 34-meheline kergejalaväerühm ESTPLA-12 ja neli staabiohvitseri Iraagi koalitsioonivägede (Multinational Corps-Iraq, MNC-I) peakorteris.

EL-i sõjalisel operatsioonil Althea Bosnia-Hertsegoviinas teenib 28-liikmeline kaitseliitlastest komplekteeritud Tuzla lennubaasi kaitse- ja valveüksus ning kolm staabiohvitseri ja üks staabiallohvitser.

Serbia-Montenegro Liitvabariigis Kosovos võtab uut aastat vastu 22 mitmeotstarbelise sõjaväepolitseirühma ESTPATROL-12 võitlejat ja kaks staabiohvitseri.

Afganistanis NATO operatsioonil ISAF teenivad Kabuli kaks staabiohvitseri ISAFi staabis ja kolm kaitseväelast Kabuli rahvusvahelise lennuvälja perroonimeeskonnas. Briti provintsi ülesehitusmeeskonna koosseisus Põhja-Afganistanis Mazar-e-Sharif’is teenivad kümneliikmeline demineerimismeeskond EEODT-6, kuueliikmeline sõjaliste vaatlejate grupp MOT-1 ja kaks staabiohvitseri.

Mereväe lipulaev Admiral Pitka meeskond puhkab Eestis 12. detsembrist 15. jaanuarini. Admiral Pitka pardal teenib NATO miinitõrjegrupi staap, laev korraldab kogu üksuse logistilise toetuse, varustamise kütuse ja veega ning sidevõimekuse.