Kaitsejõudude peastaabi ülema kolonelleitnant Riho Breiveli sõnul pole tegemist ootamatu uuendusega, kuna paljudes kohtades on tema sõnul niigi teada, kus ohvitseril sobib käia, kirjutas Eesti Ekspress.

Tallinnas ja Tartus ei ole kaitsevägi soovitavate ja ebasoovitavate lõbustusasutuste nimekirja koostanud.

“Selleks peaks eraldi inimese tööle võtma, kes kohtade üle pidevalt arvet peaks. Kui lõbustusasutustel oleksid tärnid nagu hotellidel, siis poleks nimestiku tegemine probleem,” rääkis Breivel nädalalehele.

Väiksemate Eesti linnade kohta on kaitsevägi koostanud üksikasjaliku nimekirja soovitatavatest ja mittesoovitatavatest lõbustuskohtadest. Pärnus näiteks võib ohvitser vormi kanda 19 restoranis või baaris, nende hulgas on Ammende Villa restoran, Rannahotelli restoran ja Endla teatri kohvik. Kohti, kus kaitseväe juhtkond soovitab ohvitseril Pärnus olla erariides, on nimekirjas 47.

Tapal võivad ohvitserid vormis käia bussijaama baaris, baaris Apollo, kaubanduskeskuse bistroos ja Tapa kultuurikojas, Ida-Virumaal on soliidsete asutuste nimekirjas Valge Hobu trahter, restoran Fregatt, baar Privaat, Purtse restoran, Toila sanatooriumi kohvik ja Toila kultuurikeskuse kohvik. Erariideid soovitab kaitsevägi ohvitseridel kanda Ida-Virumaal restoranides Fööniks ja Jõhvi Kelder, Vana Vallamaja pubis ning baarides Leo ja A-Club.

Pärast rahuvalvajate kaklust Paldiskis mahuvad selles linna soliidsete lõbustusasutuste nimekirja vaid kolm kohta: rahuoperatsioonide keskuse sõdurikodu, restoran-baar Valge Laev ja Hansapanga kontoris asuv kohvik.

Eesti Ekspress kirjutas, et nimekirjade koostamine kaitseväelasele sobilikest lõbustusasutustest pole uus algatus, juba 1933. aastal ilmunud käsiraamatus “Ohvitser” oli selle lisana avaldatud nimestik Eesti restoranidest, kus ohvitserid võisid olla vormis.