Kolonelleitnant Mõts peab väga tähtsaks kaasamist ja meeskonnatööd. „Esimene neist on ülemast sõltuv, teine aga kõigist. Kuna ma tunnen õppeasutuste võtmetöötajaid varasemast ajast, tean, et meeskonnatöö saab käima. Seega on kõige olulisem tuvastada need õiged valdkonnad, millele prioriteet suunata, selles omakorda tuleb toeks eelnimetatud kaasamine. Usun, et koos saame väljakutsetega hakkama," ütles Mõts.

Kolonelleitnant Mõts alustas teenistust kaitseväes 1992. Ta on lõpetanud riigikaitse akadeemia kaitseväe õppesuuna, Balti kaitsekolledzi vanemstaabiohvitseride kursuse ning täiendanud end USA maaväe suurtükiväekoolis. 2011. aastal kaitses ta Tartu ülikoolis magistrikraadi sotsioloogias. Aastatel 2005-2012 teenis Mõts KVÜÕA-s, sealhulgas taktika õppetooli ülemana.

Mõtsi sulest on ilmunud raamat „Eesti kaitseväe maaväe lahingutegevuse alused“, mis on KVÜÕA-s maaväeohvitseridele taktika ja staabitöö õpetamisel oluline õppematerjal. Ta on osalenud välisoperatsioonil Bosnia- ja Hertsegoviinas kontingendi vanemana. Alates 2012. aastast oli Mõts Kirde kaitseringkonna ning alates 2014. aastast Lõuna kaitseringkonna ülem. 2015. aastast on kolonelleitnant Mõts olnud kaitseväe peastaabi nõunik doktriinide alal.

KVÜÕA on kaitseministeeriumi valitsemisalas ja kaitseväe juhataja vahetus alluvuses olev Eesti ainus riigikaitseline rakenduskõrgkool.