Brigaadikindral Hoppe jätkab teenistust kaitseväe sõjalise esindaja ametikohal NATO operatsioonide väejuhatuses.

Igor Schvede teenib kaitseväes 1993. aastast. Ta alustas teenistust mereväes miinilaevade divisjonis, kus jõudis divisjoni ülema ametikohani ning oli Balti riikide ühise miinitõrjeeskaadri BALTRON ülem. Alates möödunud aasta septembrist oli ta peastaabi ülema asetäitja ning enne seda mereväe ülem.

Mereväekapten Schvede on teeninud ka NATO mereväekomponendi staabis Northwoodis, Ühendkuningriigis. Välisteenistuse jooksul 2006. aastal osales ta NATO operatsioonil Afganistanis teenides ISAFi peakorteri sideohvitserina Afganistani kaitseministeeriumis.

Igor Schvede on lõpetanud Nahhimovi-nimelise meresõjakooli, Peterburi Frunze-nimelise kõrgema meresõjakooli ja Balti Kaitsekolledži vanemohvitseride kursuse. 2012. aastal lõpetas ta Ameerika Ühendriikide meresõjakolledži (U.S. Naval War College) meresõja juhtimiskursuse.

Mereväekapten Schvede on viimase aasta jooksul andnus suure panuse riigikaitse arengukavasse, tema juhtimisel on koostatud arengukava rakendusplaan. Teenistuses mereväes on ta läbi aastate panustanud mereväe rahvusvahelise koostöövõime arendamisse, arvestades seejuures väikeriigi võimalusi.

Rahuaja riigikaitse seaduse järgi teeb kaitseväe juhataja kaitseministrile ettepaneku kaitseväe peastaabi ülema ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

"Väga kogenud planeerijana on brigaadikindral Peeter Hoppe ülesanne kaasa aidata NATO kaitseplaanide väljatöötamisele. See on otseselt seotud Eesti julgeolekuhuvidega," ütles Reinsalu.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase sõnul on brigaadikindral Peeter Hoppe teinud kaitseväe peastaapi juhtides ära märkimisväärse töö NATO Eesti kaitseplaanide väljatöötamisel ning on seetõttu nendega väga hästi kursis.

"Eesti vajab NATO operatsioonide väejuhatuses sellist kogenud ohvitseri nagu Hoppe ja ka vastupidi – brigaadikindral Hoppel on kogemus, kuidas üks väike riik peab oma kaitseväge üles ehitama niiviisi, et võime ennast kaitsta oleks maksimaalne," ütles Terras.

Peeter Hoppe alustas kaitseväes teenistust 1993. aastal Kuperjanovi pataljonis rühmaülemana ning jõudis sama pataljoni ülema ametikohani. Aastatel 2000 kuni 2002 teenis ta kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas ning oli aastatel 2002 kuni 2005 maaväe staabi ülem. Ta on teeninud NATO ühendväejuhatuse staabis Brunssumis (Allied Joint Force Command HQ Brunssum) planeerimisosakonna jaoskonnaülemana.

Alates 2011. aastast teenis brigaadikindral Hoppe kaitseväe peastaabi ülemana. Ta oli üks Eesti kaitseplaanide väljatöötamise ja riigikaitse arengukava koostamise võtmeisikuid. Samuti on ta olnud üks maaväe suurõppuse Kevadtorm algatajatest ja praeguse ajateenistuse õppekava autoritest.

Brigaadikindral Hoppe on lõpetanud Tallinna polütehnilise instituudi, Soome riigikaitse kõrgkooli, Ameerika Ühendriikide sõjakolledži ning kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide riigikaitse ülikoolis sõjalise strateegia alal.