Õnnetus juhtus Männiku harjutusalal taktikalise harjutuse raames, teatas kaitseväe peastaap. Rühm oli veoautodega rännakul ning jäi seisma imiteeritud miinivälja ees. Esimeses autos asunud meeskonnaülem jalastus ala kontrollimiseks ning liikus sõiduki taha, et see alast välja juhatada. Tekkis tulevahetus imiteeritud vastasega, meeskonnaülem varjus auto taha ning samal ajal alustas autojuht tagurdamist, et tulekontaktist eemalduda. Tagurdades ei näinud autojuht, et tema sõiduki taha jäi kaasvõitleja ja sõitis talle otsa.

Kaitseväelased andsid kannatanule kohapeal esmaabi ning kutsusid viga saanud sõdurile kiirabi, mis toimetas ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Reservväelase tervislik seisund on peastaabi teatel stabiilne. Tema lähedasi on juhtunust teavitatud.

Delfi andmetel tehti mehele eile operatsioon. Põhimõtteliselt sõideti mehest üle kaks korda - kehast käis üle nii tagumine kui esimene ratas. Väidetavalt arvas veoki juht esmalt, et sõitis üle kivist või juurikast ehk ta ei reageerinud väga kiiresti.