Järgmisel aastal valmiv hoone toob lahingukooli õpilastele kaasaegsed ning senisest avaramad elamis- ja õppimistingimused.

"Lahingukoolis õpivad tulevased vanemallohvitserid ja reservohvitserid – mehed ja naised, kes moodustavad meie kaitseväe selgroo. Nad väärivad kaasaegseid õppe- ja elamistingimusi," ütles kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe nurgakivi asetamisel.

"Lahingukooli uus hoone loob keskkonna, mis soodustab õppimist, õpetamist ja kaasaegselt mõtleva allohvitseri arendamist ning kasvatamist," lausus Kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste koosseisu kuuluv Kaitseväe Lahingukool asub hetkel Võru külje all Meegomäe linnakus. Nõukogudeaegsed hooned on amortiseerunud ega vasta õppeasutuse vajadustele: hoonetes pole piisavalt õppeklasse ning majutusruumid jäävad õppuritele kitsaks.

Lahingukooli uue hoone rajab ehitusfirma Nordecon, tööde maksumus on 5,3 miljonit eurot. Ehitustöid alustati maikuus ja lahingukool peaks saama uude majja kolida järgmise aasta suveks.

Kolmekorruselises hoones saab olema 250 majutuskohta, 13 moodsate õppevahenditega varustatud õppeklassi ja töökohad 32 kaitseväelasele.

Uus hoone asub Kuperjanovi jalaväepataljoni territooriumil, kus lahingukooli jaoks on olemas kaitseväe moodsaim taristu: söökla, varustuslaod, sportimisvõimalused, laatsaret ja töökojad tehnika hooldamiseks.

Lahingukooli uue kasarmu ehitamine on osa kavast koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsamatesse linnakutesse. Lähiaastatel plaanitakse sulgeda ka amortiseerunud linnakud Tallinnas Rahumäe teel ja Marja tänaval ning neist väljakolivatele üksustele rajatakse uued kasarmud Ämari, Jõhvi ja Miinisadama linnakutesse.