28. novembril kell 12 algaval tseremoonial kõnelevad kaitseminister Urmas Reinsalu, kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ja korporatsiooni Vironia abiesimees Daniel Haab. Samuti toimub monumendi oikumeeniline pühitsemine, milles osalevad kõikide konfessioonide esindajad. Tseremoonial osalevad kaitseväe, akadeemiliste organisatsioonide, koolide jt lipud ja liputoimkonnad.

Koostöös Eesti Muinsuskaitse Seltsiga taastatud mälestusehisega mälestatakse kõiki Vabadussõjas langenuid, kes on maetud Kaitseväe kalmistule. Kokku maeti Kaitseväe kalmistule 440 Eesti sõdurit, kes langesid Vabadussõja rinnetel või surid haigustesse.

Algse mälestusehise projekteeris arhitekt Edgar Johan Kuusik ning see avati 1928. aasta oktoobris. Monument hävitati Nõukogude okupatsioonivõimude poolt 1950. aastal ning on üks viimaseid taastamata Vabadussõja mälestusmärke.

Riigihanke mälestusehise taastamiseks võitis OÜ HR Restauraatori ja OÜ Dolokivi ühispakkumine, taastamistööde projekti autoriks oli Tiina Linna. Monumendi taastamine algas 2012. aasta kevadel, selle aasta 12. juunil pandi monumendile ka nurgakivi.