Terras ja Raidma kohtuvad täna Euroopa Liidu Kesk-Aafrika missiooni ülema brigaadikindral Thierry Lioniga ning Prantsusmaa missiooni Sangaris ülemaga.

Homme külastavad nad Ucatexi sõjaväebaasi, kus kohtuvad Eesti kaitseväelaste ning rahvusvahelise pataljoni juhtkonnaga. Kindralmajor Terras kohtub homme eestlaste vastutusalal Bangui 5. linnaosas elavate kohalike liidritega, Mati Raidma kohtub Kesk-Aafrika Vabariigi kaitseministri ning Euroopa Liidu delegatsiooni juhtidega.

Eesti jalaväerühm ja toetusüksus teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis alates mai algusest. Nende ülesanne on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Jalaväerühma käsutuses on neli soomukit Sisu XA-180. 50-liikmeline kontingent naaseb koju augusti lõpus.

Euroopa Liidu sõjaline operatsioon Kesk-Aafrika Vabariigis on kavandatud kestma kuni selle aasta lõpuni. Operatsioonil osalevad Prantsusmaa, Eesti, Hispaania, Holland, Luksemburg, Itaalia, Soome, Rumeenia, Poola, Saksamaa, Läti, Leedu, Ühendkuningriik ja Gruusia.