Kindralleitnant Riho Terrase sõnul jagavad Eesti ja Ühendkuningriik sarnast arusaama nii hetkel Euroopas valitsevast julgeolekuolukorrast kui Eestisse saabuvate üksuste ülesannetest, teatas kaitsejõudude peastaap.

Kaitseväe juhatajad jõudsid ühisele arusaamisele, et Eestisse saabuvate üksuste põhiülesandeks on kaitse ja heidutus ning seetõttu peab saabuv üksus olema lahinguvõimeline juba esimesest päevast alates.

"Eestil ja Ühendkuningriigil on ligi sajandipikkune side, meie sõdurid on koos teeninud Afganistanis ning praegune üksuste toomine võimaldab seda sidet veelgi tugevdada," ütles Ühendkuningriigi kaitseväe juhataja õhuväemarssal Peach, kelle sõnul saab üksusi puudutavatest detailidest rääkida peagi. Ühendkuningriik jätkab panustamist Euroopa julgeolekusse.

Visiidi raames sai kaitseväe juhataja ülevaate julgeolekuolukorrast ning käimasolevatest operatsioonidest, homme teeb kindralleitnant Terras ettekande kuninglikus kaitseuuringute kolledžis ning külastab Molesworthis asuvat NATO luurekeskust.