Kaitseväe juhatajad arutavad muuhulgas rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel osalemist ning suvel Varssavis korraldatava NATO tippkohtumise põhiteemasid.

Kindralleitnant Riho Terrase sõnul on Balti riikide ning Põhjamaade seisukohad ning arusaamad piirkondliku julgeoleku osas väga sarnased ning kõik riigid on Venemaa agressiivse käitumise tõttu oluliselt kohandanud oma sõjalis-poliitilist mõtlemist ning sellest lähtuvalt ka kaitseplaneerimist.

Koostöö kolme Balti riigi ning Põhjamaade kaitsevägede vahel toob Terrase sõnul märkimisväärset kasu kõigile osapooltele. "Eesti, Läti, Leedu ning Põhjala riikide kaitsekoostöö on pika ajalooga ning loomulik valik, sest meil on kattuvad huvid. Oleme koos osalenud nii välismissioonidel kui korraldanud hankeid," märkis kindralleitnant Terras.

Põhjamaade ning Balti riikide kaitseväe juhatajate mitteametlik kohtumine leiab aset kord aastas jaanuaris väljaspool pealinnu. Saaremaal korraldatud aruteludel osalevad lisaks Eesti kaitseväe juhatajale Läti, Leedu, Norra, Rootsi, Soome ning Taani kaitseväe juhid. Eelmisel aastal kohtuti Norras.