Eelmisel nädalal toimus Saksamaal Wiesbadenis asuvas USA Euroopa vägede peakorteris NATO maaväejuhtide kohtumine.

Peale ürituse toimumist on positiivse koroonaviiruse proovi andnud kaks seal osalenud kõrget NATO riikide esindajat. Üheks neist on Poola kaitseväe juhataja kindral Jaroslaw Mika, kellel tuvastati nakatumine COVID-19 viirusega eile.

Teist nakatunut pole avaldatud, kuid rahvusvahelises meedias on spekuleeritud, kas mõne viirusest laiemalt haaratud NATO riigi kaitseväe esindaja ei võinud mitte seal batsille edasi anda.

Kohtumisel osales ka Eesti kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indek Sirel, kes on ettevaatusabinõuna kodusele tööle jäänud, kinnitas kaitseministeerium.

„Eelmise nädala lõpus toimunud NATO riikide maaväejuhtide kohtumisel Saksamaal Wiesbadenis (USA Euroopa vägede peakorteris) osalesid kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel ning kaks kaitseväe peastaabi teenistujat. Ettevaatusabinõuna jäid nad kõik sel nädalal kodusele tööle. Ühelgi neist ei ole seni tervisemuresid esinenud,“ ütles Delfile kaitseministeeriumi pressiesindaja Susan Lilleväli.

Samasugused ohutusmeetmed on võtnud kasutusele ka teised NATO kohtumisel osalenud kõrged sõjaväelased. USA vägede ülem Euroopas, kindralleitnant Christopher Cavoli ja rida tema alluvaid on nüüd end ettevaatuse mõttes vabatahtlikult karantiini määranud.