"Visiidi peamiseks eesmärgiks on informatsiooni vahetus ja jätkumeetmete rakendamine Eesti ja laiemalt meie regiooni kaitseks Ukraina sündmuste valguses. Oleme kindlalt veendunud, et meie Ühendriikide partnerid ja liitlased on valmis meid toetama - neid võimalusi me Ameerika kaitseväe juhtidega kohtudes ka arutame," ütles kaitseväe juhataja, teatas kaitsevägi.

Kindralmajor Terras kohtub nädalase visiidi käigus staabiülemate komitee esimehe kindral Martin E. Dempsey, rahvuskaardi ülema kindral Frank J. Grassi, sõjaväeluure ülema kindralleitnant Michael T. Flynni ja NATO arendusväejuhatuse ülema kindral Jean-Paul Palomerosega.

Kaitseväe juhataja külastab visiidi käigus ka Ameerika Ühendriikide üht suurimat sõjaväeosa Fort Hoodi Texases.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tegi 3. juunil Varssavis avalduse, milles kinnitas, et küsib kongressilt miljard dollarit tugevdamaks USA kohalolekut Ida-Euroopas. Vahendid tagaksid täiendavate õppuste ja väljaõppeürituste ellu viimise, samuti õhu- ja maaväeüksuste roteerimise piirkonnas. Kindralmajor Terrase sõnul langes Ameerika Ühendriikide presidendi avaldus meie jaoks soodsale ajale: "Olen kindel, et sellisel tasemel toetus aitab kaasa visiidi eesmärkide saavutamisele," ütles kaitseväe juhataja.

Kindralmajor Terras viibib Ameerika Ühendriikides kuni 13. juunini.