Kohus mõistis endise kaitsepolitseiniku ja K-komando endise liikme Põldma (34) süüdi võimuliialduses ja karistas teda 11 000-kroonise trahviga.

Kohus mõistis Põldma süü tõendamatuse tõttu õigeks võõra raha omastamises. Eelmisel kohtuistungil palus ka prokurör Hinge Brand Põldma selles süüdistuses õigeks mõista.

Põldma advokaat Eve Bluman palus kohtul oma kaitsealuse mõista õigeks tema süü tõendamatuse ja kuriteo koosseisu puudumise tõttu.

Eelmisel istungil eraldas kohus Põldma materjalidest tema kaaskohtualuse ning samuti endise kaitsepolitseiniku ja K-komando endise liikme Üllar Hintsi (50) materjalid, kuna mees on jätkuvalt haige.

Kohus oli määranud Hintsi kohtuistungi reedeks, kuid mees teatas kohtule, et on haige. Hintsi advokaat Bluman palus määrata mehele uue terviseekspertiisi ning kohus rahuldas selle taotluse.

Keskkriminaalpolitsei saatis Põldma ja Hintsi peksmise ja võõra raha omastamise süüdistusega kohtu ette juba 1996. aasta sügisel, kuid meeste kehva tervise tõttu oli kohus sunnitud istungeid pidevalt edasi lükkama.

Kohtulike vaidlusteni jõudis protsess alles seitse aasta hiljem ehk 38. kohtuistungil ning sedagi vaid ühe kohtualuse puhul.

Keskkriminaalpolitsei süüdistuse järgi peksid Põldma ja Hints 1996. aasta 29. märtsi õhtul ööklubis Hollywood kaht turvameest ning võtsid neilt ära paar tuhat krooni.