Ajaleht Põhjarannik kirjutas, et riigikogu liige Marko Pomerants soovitas Toila uuel koalitsioonil loobuda tema volikogu esimehest parteikaaslase Kalle Lehismetsa umbusaldamisest või muidu võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.  Kas tegu oli mõjuvõimuga kauplemisega?

Kaitsepolitsei teatel saab mõjuvõimuga kauplemise eest karistada isikut, kes nõustub vara või muu soodustuse vastuvõtmisega vastutasuna selle eest, et ta kasutab ebaseaduslikult oma tegelikku või eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada avaliku halduse ülesandeid täitvalt ametiisikult tema ametiseisundit kasutades teo toimepanemine või toimepanemata jätmine vara või muu soodustuse andja või kolmanda isiku huvides.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Delfile, et puudub info, et Marko Pomerants oleks antud juhtumi puhul nõustunud vara või muu varaliselt hinnatava soodustuse vastuvõtmisega, mistõttu ei vasta see karistusseadustikus sätestatud kuriteo tunnustele. "Samuti puuduvad viited mõne muu kuriteo toimepanemisele," lisas Puusepp.