Minister tutvus operatiivstaabi tööga ning sai ülevaate õppuse senisest käigust. Seejärel käis minister Kirde kaitseringkonna tagala-alal, kus koos Vabariigi Presidendi Toomas Henrik Ilvese ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega jälgiti lahinguteenindustoetuse üksuste tööd ning maitsti sõduritoitu, vahendab kaitseväe peastaap.

"Korralikult ettevalmistatud reservarmee on meie esmase kaitsevõime selgroog, üks meie julgeoleku alustaladest," ütles minister rõhutades, et Eesti kaitsekontseptsioon eeldab pärast ajateenistust oma sõjaliste oskuste regulaarset värskendamist.

Kaitseministrit saatsid külaskäigul ministeeriumi kantsler Mikk Marran ning asekantslerid Margus Pae, Taimar Peterkop ja Jonatan Vseviov.

Sel aastal juba kümnendat korda läbiviidav õppus Kevadtorm 2012 on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine.

Õppuse tegevus toimus 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere valdades, laienedes viimases faasis ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile. Kevadtorm 2012 lõpeb 19. mail lõpurivistusega Rakvere linnaväljakul.