"Minu hinnang on ühene: viha õhutavatele seisukohtadele ei ole Eesti riigikaitsestruktuurides kohta," ütles Mikser. "Taoliste seisukohtade väljendamine sotsiaalmeedias näitab inimese sobimatust töötamaks riigikaitse valdkonnas avalike suhete alal."

Mikser sõnas, et sallimatuse ja hirmu külvamisel ühiskonnas võivad olla rängad tagajärjed. "Seda oleksime peaaegu saanud kogeda Vao pagulaskeskuse vastu suunatud rünnaku puhul. Õnneks jäi sel korral kõige hullem juhtumata," kommenteeris Mikser.

"Lisaks kahjustab viha ja sallimatuse õhutamine Eesti riigi ja riigikaitseorganisatsioonide mainet ja kahjustab meie liitlassuhteid."

Kaitseminister on enda kinnitusel neil teemadel kõnelenud nii kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terrase kui ka kaitseliidu ülema, brigaadikindral Meelis Kiiliga.

"Vihakõne lubamatusest ja sellest lähtuvatest ohtudest Eesti rahvuslikule julgeolekule rääkis kindral Terras ka oma 1. septembri kõnes kaitseväe ühendatud õppeasutustes. Ka kindral Kiili on kinnitanud, et tegeleb teemaga kaitseliidus tõsiselt," kinnitas Mikser.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna spetsialist Urmas Reitelmann kirjutas oma Facebooki leheküljel: "Kus sa näed põgenikke? Euroopasse valgub saast, põgenikud istuvad peredega Süüria piiri lähedastes põgenikelaagrites koos peredega, et oodata võimalust naasta koju. Meile pürgib tavaline inimrämps, keda tuleb tõrjuda kõikide vahenditega. Eestis parasiteerib 300 000 tibla, kes ei ole siia adapteerunud, kuidas oleks Sinu arvates võimalik inimesteks muuta neid miljoneid siiapürgivaid mugavusprussakaid?"